AI event
Kunstmatige intelligentie en kansenogelijkheid in het onderwijs.

Kunstmatige intelligentie en kansenongelijkheid in het onderwijs.

Op woensdag 30 juni vindt van 12:00 tot 16:45 uur, in samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie, een LDE-evenement plaats over kunstmatige intelligentie en kansenongelijkheid in het onderwijs. 

Het afgelopen jaar sloten scholen en universiteiten noodgedwongen hun deuren door het coronavirus. Leerlingen en studenten volgden het onderwijs online vanuit huis en onderwijsinstellingen leunden steeds meer op nieuwe, beschikbare technologieën. 

Dit bleek niet iedere leerling of student even makkelijk af te gaan. Waar de één kon rekenen op dagelijkse hulp van een ouder, had de ander niet eens een computer ter beschikking. Het overschakelen op online-onderwijs onderstreepte dus de blijvende kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs. 

Wat zal vervolgens de invloed zijn van een opkomende technologie als kunstmatige intelligentie? Zullen intelligente tutors of automatisch gegenereerde feedback juist een positieve of negatieve impact hebben op gelijke kansen? 

Tijdens dit online evenement stellen we zulke vragen aan de orde. Prof. dr. Eddie Denessen van de Universiteit Leiden en dr. Inge Molenaar van de Radboud Universiteit spreken respectievelijk over kansenongelijkheid en AI voor het onderwijs. 

Daarnaast komt het beleidsmatige perspectief op gelijke kansen en AI voor het onderwijs aan de orde. En hierna besteden we aandacht aan verschillende AI-tools voor het onderwijs in het licht van gelijke kansen.

Wij nodigen de deelnemers uit een bredere discussie met ons te voeren over de impact van AI op gelijke kansen voor iedere leerling en student.

U kunt via onderstaande knop het event in Zoom bijwonen. Naar de Zoom-meeting.